Wat is Ouderschapscoaching

Je hebt misschien genoeg opvoedboeken gelezen en adviezen op gevolgd, maar toch lukt het je niet om rust te creëren in je gezin? Het lukt jou en je (ex)partner misschien niet een juiste taakverdeling te organiseren of je staat er gewoon alleen voor en kan door het bos de bomen niet meer zien. STOP met jezelf te pijnigen met de gedachte dat je faalt!

 

Bij Ouderschapscoaching is er een professional, gespecialiseerd is in ouderschap, die met je meekijkt naar jouw eigen persoonlijke proces, de patronen waar je aan vasthoudt, die misschien niet meer werken waar jij en je omgeving last van hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan je overtuigingen, belemmerende gedachtes, je gezin van herkomst en wat je daarvan allemaal hebt meegenomen, maar ook het effect van trauma wat je wellicht hebt opgelopen door levenservaringen en welke invloed dat op dit moment heeft in je opvoeding of je relaties.

Door middel van Ouderschapscoaching kijken we wat er in het hier en nu nodig is voor jou om in je kracht te staan en je regie te versterken. Jij bent als ouder per slot van rekening de kapitein van je gezin, jij bepaalt de route en richting. Aan jezelf werken als ouder zal zoveel ruimte geven binnen je gezin. Je zal dit zelfs al merken in het gedrag van je kinderen. Alles is namelijk met elkaar verbonden.

Ouderschapscoaching is dus aan de ene kant een persoonlijk proces van herstel, groei en ontwikkeling en aan de andere kant een proces van goede relaties opbouwen, versterken van communicatie en reflectie waardoor jij als ouder eerder een bruggenbouwer wordt en voldoende reguleert om  met 'moeilijke' mensen om te gaan. Daarnaast sta je als ouder veel meer in het hier en nu, ben je present en beschikbaar. Dat is wat we je gunnen!

 

Een Oudercoach kan jou helpen om weer zicht te krijgen op je situatie, je gezin in alle rust op te voeden en zelf als ouder beter in je vel te zitten. Jouw ouderschap heeft namelijk invloed op al jou levensgebieden. Daarom is het belangrijk dat jij EERST voor jezelf gaat zorgen, zodat jij weer in de rust komt, minder gestrest bent en de ouder kan zijn die je wil zijn.


Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.Op naar meer rust en balans in je leven en dat van je gezin.